![]() |
2025 Nutrición y Dietética Clínica - V edición. Salas-Salvadó J, Babio N, Bonada A, Trallero R, Saló E, Burgos R, Cárdenas G (eds). Barcelona: Elsevier, 2025; pp. 1-864. ISBN: 978-84-1382-729-2. más iformación |
Nutrición y dietética clínica se consolida en esta quinta edición como una obra esencial para los profesionales de la salud por su enfoque riguroso y multidisciplinar sobre el tratamiento dietético de las enfermedades relacionadas con la alimentación. |
![]() |
2025 ISBN: 978-84-09-67207-3 Autor: García Arenas, Dolores; Achebak El Khadiri, Sara; Leszczynska, Paulina; |
Entre les malalties metabòliques hereditàries, la fenilcetonúria (PKU) destaca per la seva incidència significativa. En la majoria dels casos, es deu a una alteració de l'enzim que catalitza la transformació de la fenilalanina en tirosina, la qual cosa provoca un cúmul de fenilalanina tòxica pel sistema nerviós central. Actualment, el diagnòstic precoç de la PKU i el seu tractament han permès millorar tant el desenvolupament neurològic com el creixement físic de les persones afectades. El tractament per excel·lència de la PKU és la dieta restrictiva en fenilalanina. Aquesta restricció limita la ingesta d'aliments amb proteïnes naturals. Per això, disposar d'una base de dades de composició d'aliments que inclogui aquells aptes per a una alimentació controlada en fenilalanina facilita la feina dels i les dietistes-nutricionistes. A més, és imprescindible incloure informació nutricional sobre les fórmules especials d'aminoàcids disponibles a Espanya, indicades per a les diferents etapes de la vida de les persones amb PKU i essencials per equilibrar la dieta controlada en proteïnes, tot en un únic document. |
![]() |
2024 |
![]() |
2023 |
Editorial: The role of front-of-pack labeling in making informed and healthy food choices Daniela Martini, Jordi Salas-Salvadó, and Mauro Serafini Food labeling should help consumers in making informed and possibly healthy food choices. For this reason, the labeling of most prepacked foods sold in Europe reports information that should help consumers to make conscious food choices. This information includes: (i) mandatory particulars listed in the Reg. (EU) n.1169/2011), such as the list of ingredients, the presence of allergens, the date of minimum durability or the "use by" date and the nutrition declarations; (ii) voluntary information, such as nutrition and health claims as defined by the Reg. (CE) n.1924/2006). Moreover, in compliance with Art. 35 of the Reg. (EU) n. 1169/2011, many European countries have developed additional forms of expression and presentation of this information, to be reported in the "front-of-pack" (FOP) with the intention to integrate the nutritional information in the principal field of vision of the food and drink pack. So far, many FOP schemes have been developed - and in some cases already used - in Europe, including both nutrient-specific labels such as Reference Intake labels and NutrInform battery, and summary indicators like Keyhole and Nutri-Score. Also outside Europe, other FOP schemes have been proposed (e.g., warning label and Health Star |
![]() |
2020 ISBN: 9787-84-9965-531-4 Edita: Institut d'Estudis Catalans (IEC) Edicions de la Presdiència, Sèrie Major 7 Més informació |
Resum
La producció i transformació dels aliments i la seva sostenibilitat en un món canviant, els elements que proporcionen seguretat alimentària, i els condicionants d'una alimentació correcta per assegurar un bon estat nutricional són temes d'alt interès en la nostra societat. Les àrees de coneixement que estudien totes aquestes vessants a l'entorn dels aliments i l'alimentació estan completament interrelacionades. En aquest context multidisciplinari, i com no podia ser de cap altra manera, neix aquest llibre que teniu a les mans, un recull de conferències en què diferents acadèmies i instituts de Catalunya han tractat temes d'interès actual relacionats amb els aliments i l'alimentació, amb la participació de professionals de formació i interessos diversos però complementaris. |
![]() |
2020 Data d'edició: 2020 |
Nuts and dried fruits are part of our daily diet. They are consumed whole or as ingredients of many food products such as muffins, cereals, chocolates, energy bars, breads, and cookies, among others. Health Benefits of Nuts and Dried Fruits provides a comprehensive overview of the literature on the health benefits of nuts and dried fruits. The book summarizes the current state of knowledge in key research areas and provides ideas for future scientific research and product development. Main features of the book concerning nuts and dried fruits: Provides detailed information on health effects; Highlights current regulation and health claims; Provides updated dietary recommendations; · Describes ; nutrient absorption and metabolism; Discusses mechanisms implicated in the health effects. |
![]() |
2019 |
Este libro es una herramienta de gran utilidad para el dietista-nutricionista deportivo, gracias al cual que podrá analizar, valorar, escoger y posteriormente recomendar el suplemento más adecuado para su deportista, en función de sus características fisiológicas y del deporte que realiza. |
![]() |
Salas-Salvadó J, Bonada A, Trallero R, Saló E, Burgos R, eds. |
Texto de referencia en cuanto al tratamiento dietético actualizado de las enfermedades relacionadas estrechamente con la alimentación y la nutrición. |
![]() |
ALIMENTACIÓ I NUTRICIÓ A CATALUNYA: |
La producció i el consum d'aliments, i la relació que tenen amb la salut, són importants des del punt de vista econòmic i social. Conscients que al nostre país la indústria alimentària, i també el sector primari (agricultura, ramaderia i pesca), han estat i són un gran motor econòmic i d'innovació, i que diversos científics han destacat en les ciències de l'estudi de la nutrició, i en són referents mundials, el Centre Català de la Nutrició i l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, vinculats a l'Institut d'Estudis Catalans, van considerar necessària la publicació d'un llibre que deixés constància d'una bona part d'aquest llegat que ens identifica. L'obra està dividida en dues parts ben diferenciades. En la primera part s'explica la història de famílies o nissagues, personatges o empreses que amb la seva emprenedoria i visió de futur varen ser clau en el desenvolupament de l'agroalimentació a Catalunya. A través d'alguns exemples ben significatius, el llibre parla de quins han estat els condicionants del desenvolupament d'algunes indústries alimentàries, creadores de marques que han destacat per la seva internacionalització, la capacitat de lideratge o la innovació. En la segona part es ret homenatge a diferents científics o personatges històrics de casa nostra que han estat capdavanters en l'evolució de les ciències de l'alimentació i la nutrició, tant en aspectes bàsics com aplicats, i que han deixat petjada en el nostre país i també en l'àmbit internacional. |
![]() |
Coordinadora: Babio N. |
Synopsis Esta tabla de composición recoge la información nutricional que contienen los productos sin gluten según la información técnica que las diferentes empresas brindaron o bien la recogida a través del etiquetado del envase. Esta herramienta permitirá, a los dietistas-nutricionistas, valorar y planificar la alimentación de los pacientes con celiaquía. |
|
![]() |
Salas-Salvadó J, Bonada A, Trallero R, Saló E, Burgos R, eds. NUTRICIÓN Y DIETÉTICA CLÍNICA - III edición Barcelona: Elsevier, 2014; pp. 1-680 ISBN: 978-84-458-2377-4 |
![]() |
Salas-Salvadó J. EFECTES SOBRE LA SALUT D'UN CONCENTRAT DE NUTRIENTS ENCAPSULAT D'UNA MANERA NATURAL I CONSUMIT PER L'HOME DES DE TEMPS ANCESTRALS Edita: Secció de Ciències Biològiques de l'Institut d'Estudis Catalans; 2014; pp. 1-25. ISBN: 978-84-9965-203-0 Depósito Legal: B. 1979-2014 |
Discurs de recepció de Jordi Salas-Salvadó com a membre numerari de la Secció de Ciències Biològiques de l'Institut d'Estudis Catalans llegit el dia 10/02/2014. |
|
![]() |
Salas-Salvadó J, Babio N, Amigó P, Basulto J, Guillén N, Márquez F, Megias I, Munné C, Olmos M, eds. NUTRICIÓN HUMANA Y DIETÉTICA - MANUAL DE PRÁCTICAS Tarrragona: Publicacions URV A+C (UTE Arola Editors / Cossetània Edicions 2010; pp. 1-310. ISBN: 978-84-8424-135-5 Depósito Legal: 289-2010 |
![]() |
Salas-Salvadó J, Bonada A, Trallero R, Saló E, Burgos R, eds. NUTRICIÓN Y DIETÉTICA CLÍNICA - II edición Barcelona: Elsevier, 2008; pp. 1-677 ISBN: 978-84-458-1843-5 |
![]() |
Salas-Salvadó J, García-Lorda P, Sánchez Ripollés JM, eds. LA ALIMENTACIÓN Y LA NUTRICIÓN A TRAVÉS DE LA HISTORIA Barcelona: Glosa Editores, 2005; pp. 1-471 ISBN: 84-7429-257-3; 978-84-7429-257-2 |
![]() |
Salas-Salvadó J, Ros Rahola E, Sabaté Casellas J, eds. FRUTOS SECOS, SALUD Y CULTURAS MEDITERRÁNEAS Barcelona: Glosa Editores, 2005; pp. 1-337 ISBN: 84-7429-253-0 |
![]() |
García-Lorda P, Salas-Salvadó J, Foz M, eds. ESTAT NUTRICIONAL DE LA POBLACIÓ DE GENT GRAN A CATALUNYA Barcelona: Institut d'Estudis Catalans (Secció de Ciències Biològiques) Centre Català de la Nutrició de l'IEC / Xarxa Temàtica en Nutrició, 2002; pp. 1-40 ISBN: 84-7283-627-4 |
![]() |
Salas-Salvadó J, Bonada A, Trallero R, Saló E, eds. NUTRICIÓN Y DIETÉTICA CLÍNICA - I edición Barcelona: Masson, 2000; pp. 1-610 ISBN: 84-458-1017-0 |