Universitat Rovira i Virgili

Premis obtinguts pel Grup Investigador

Any: 2020
Guardonat: Prof. Jordi Salas-Savadó
Guardó: Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic que distigeix persones que pels seus mèrits, hagin contribuït de manera destacada al desenvolupament de la Ciència i la Tecnologia a Catalunya.
Atorgat pel Departament d’Empresa i Coneixement de de la Generalitat de Catalunya.
Veure document de concessió

Any: 2020
Guardonada: Dra. Nancy Babio Sánchez.
Guardó: Premi Consell Social URV a la Qualitat Docent - convocatòria 2020
Modalitat individual. Treball de fi de grau: “Treballs originals creant eines útils i necessàries per Dietètica i Nutrició" 
 



Any: 2019
Guardonat: Projecte de recerca "Effect of the Mediterranean diet on primary cardiovascular prevention" (IP: Prof. Jordi Salas-Savadó)
Guardó: Premi 2018 del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili
Atorgat pel Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili

Any: 2019
Guardonat: Prof. Jordi Salas-Savadó
Guardó: Highly Cited Researchers 2019
Atorgat per Clarivate Analytics

Any: 2019
Guardonat: Projecte de recerca "Efecto de una intervención intensiva de pérdida de peso con dieta mediterránea hipocalórica, actividad física y tratamiento conductual sobre la prevención de enfermedad renal: ensayo PREDIMED-PLUS"" (IP: Prof. Jordi Salas-Savadó)
Guardó: Ajuts 2019 a la recerca de la SCEN (Societat Catalana d'Endocrinologia i Nutrició).
Atorgat per la Societat Catalana d'Endocrinologia i Nutrició

Any: 2019
Guardonat: Prof. Jordi Salas-Savadó
Guardó: Creu de Sant Cosme i Sant Damià a la trajectòria científica
Atorgat per l’Il·lustre Col·legi de Metges de la Província de Tarragona

Any: 2019
Guardonat: Artícle de recerca: Abete I, Konieczna J, Zulet MA, Galmés-Panades AM, Ibero-Baraibar I, Babio N, Estruch R, Vidal J, Toledo E, Razquin C, Bartolomé R, Díaz-Lopez A, Fiol M, Casas R, Vera J, Buil-Cosiales P, Pintó X, Corbella E, Portillo MP, de Paz JA, Martín V, Daimiel L, Goday A, Rosique-Esteban N, Salas-Salvadó J, Romaguera D, Martínez JA; PREDIMED-PLUS Investigators. Association of lifestyle factors and inflammation with sarcopenic obesity: data from the PREDIMED-Plus trial, Publicado en: J Cachexia Sarcopenia Muscle. 2019 Oct;10(5):974-984. PMID: 31144432.
Guardó: Premis i ajudes a la recerca de l’Hospital Universitari Son Espases (Palama de Mallorca).
Atorgat per l’Hospital Universitari Son Espases (Palama de Mallorca).
 



Any 2018
Guardonat:Projecte de Recerca: Implementación de un programa de intervención nutricional "Dieta mediterránea + Vida" y hábitos saludables en trabajadores del Grupo Votorantim Cimientos, Corporación Noroeste (IP: Andrés Díaz – Prof. Jordi Salas-Salvadó)
Guardó: 1º Accésit de XII Premio Estrategia NAOS, edición 2018
Atorgat per l’Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN).

Any: 2018
Guardonat: Prof. Jordi Salas-Savadó
Guardó: Highly Cited Researchers 2019
Atorgat per Clarivate Analytics

Any 2018
Guardonat: Projecte de Recerca: Projecte PREDIMED-PLUS (IP: Prof. Jordi Salas-Salvadó)
Guardó: International Tree Nut Council Awards in excelence to research
Atorgat per International Tree Nut Council (INC)

Any 2018
Comunicació guardonada: Díaz-López A, Ruiz V, Buil P, Corella D, Babio N, Fitó M, Vioque J, Romaguera D, Martínez JÁ, Wärrnberg J, López-Miranda J, Estruch R, Bueno-Cavanillas A, Arós F, Tur JA, Tinahones F, Serra-Majem L, Martín V, Lapetra J, Vázquez C, Pintó X, Ros E, Vidal J, Daimiel L, Delgado Rodríguez M, Matía P, Bulló M, Salas-Salvadó J, and PREDIMED-Plus Investigators. Effect of wheigt loss with hypocaloric mediterranean diet and physical activity promotion on kidney function on PREDIMED-Plus Study.
Premi a la millor comunicació presentada al IX Symposium Ciber Fisiopatologia de la Obesidad y Nutrición - Obesity and Nutrition in the 21st Century (Madrid, 21/22 de noviembre de 2018)
Atorgat per CIBERobn.

Any 2018
Guardonat: Projecte de Recerca: Efecte d'un programa d'intervenció d'estil de vida amb dieta mediterrània restringida en energia i promoció de l'exercici físic sobre la pèrdua de pes i els factors de risc cardiovascular: resultats a l'any de l'assaig clínic PREDIMED-Plus, liderat per el Prof. Jordi Sales-Salvadó conjuntament amb investigadors de 23 centres d'Investigació de tot Espanya.
Premi PAAS - Pla Integral per a la promoció de la salut mitjançant l'activitat física i l'alimentació saludable. Temàtica: Recerca.
Atorgat per l'Agenda Catalana de Salut Pública. Generalitat de Catalunya.

Any 2018
Guardonat: Projecte de Recerca: Efecto de un programa de intervención del estilo de vida con dieta mediterránea restringida en energía y promoción del ejercicio físico sobre la pérdida de peso y los factores de riesgo cardiovascular: Resultados de un año del ensayo clínico PREDIMED-PLUS. (IP: Prof. Jordi Salas-Salvadó)
Guardó: 1º Accésit de XII Premio Estrategia NAOS, edición 2018
Atorgat per l'Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN).
 



Any 2017
Article guardonat: Ferreira-Pêgo C, Babio N, Fernández-Alvira JM, Iglesia I, Moreno LA, Salas-Salvadó J. Fluid intake from beverages in Spanish adults: cross-sectional study. Nutr Hosp. 2014;29(5):1171-1178. PMID: 24952000.
Premi Premio Grifols / Senpe 2017 a l'article recerca publicat a la revista Nutrición Hospitalaria en els anys 2014 i 2015 que hagi tingut més impacte en la comunitat científica.
Atorgat per Grifols / SENPE

Any 2017
Guardonat: Projecte de Recerca: PREDIMED PLUS (IP: Prof. Jordi Salas-Salvadó)
Guardó: Premios de la Interprofesional del Aceite de Oliva español a la I+D+I 2017
Atorgat per la Interprofesional del Aceite de Oliva Español
 




Comunicació oral guardonada: Sala-Vila A, Díaz-López A, MA Martínez-González, Estruch R, Salas-Salvadó J, Ros E. Ingesta de ácidos grasos omega-3 marinos e incidencia de retinopatía diabética en individuos de edad avanzada con diabetes tipo 2. Estudio prospectivo en la cohorte del estudio PREDIMED." presentada en XXIX Congreso Nacional Sociedad Española de Arterioesclerosis (SEA) – XXIX Congreso Nacional de Arteriosclerosis, Granada, 18-20 de maig de 2016.
Guardó: 1º premi “menció especial” 2016 a la millor comunicació oral

Any 2016
Gils Contreras A, Molina López A, Rabassa Soler A, Guillén N, González Porcel S, Aguilera López N, Sabench Pereferrer, Salas Salvadó J, Del castillo Déjardin, Bonada Sanjaume A.Comparación de dos métodos de pérdida ponderal previa a la cirugía bariátrica: Dieta VLCD y Dieta Mixta: resultados preliminares. Comunicación tipo Poster. Premio al Mejor Poster en Enfermería.
Premi al Millor Pòster d’infermeria en el 18º Congreso Nacional de la Sociedad Española de Cirugía de la Obesidad Mórbida (SECO) y de las Enfermedades metabólicas y de la Sección de Obesidad de la AEC. IV Congreso Ibérico de Cirugía de Obesidad; 21-23 Junio de 2016; Barcelona.

Any 2016
2n accèssit al
XXIII Premio de la Sociedad Española de Epidemiología (SEE) al Mejor Artículo Original en Epidemiologia.
Article guardonat: Toledo E, Salas-Salvadó J, Donat-Vargas C, Buil-Cosiales P, Estruch R, Ros E, Corella D, Fitó M, Hu FB, Arós F, Gómez-Gracia E, Romaguera D, Ortega-Calvo M, Serra-Majem L, Pintó X, Schröder H, Basora J, Sorlí JV, Bulló M, Serra-Mir M, Martínez-González MA. Mediterranean Diet and Invasive Breast Cancer Risk Among Women at High Cardiovascular Risk in the PREDIMED Trial: A Randomized Clinical Trial. JAMA Intern Med. 2015 Nov 1;175(11):1752-60. PMID: 26365989.
Atorgat per la Sociedad Española de Epidemiología (SEE)

Any 2016
Awarded certificate for Highly Cited Research in Clinical Nutrition, in recognition of the contribution to the Quality of the journal made by: Mitjavila MT, Fandos M, Salas-Salvadó J, Covas MI, Borrego S, Estruch R, Lamuela-Raventós R, Corella D, Martínez-Gonzalez MA, Sánchez JM, Bulló M, Fitó M, Tormos C, Cerdá C, Casillas R, Moreno JJ, Iradi A, Zaragoza C, Chaves J, Sáez GT. The Mediterranean diet improves the systemic lipid and DNA oxidative damage in metabolic syndrome individuals. A randomized, controlled, trial. Clin Nutr. 2013 Apr;32(2):172-8. PMID: 22999065.
Awarded by Clinical Nutrition Journal.

Any 2016
Awarded certificate for one of the most impact impactful publications in 2015 for the the journal: Guasch-Ferré M, Babio N, Martínez-González MA, Corella D, Ros E, Martín-Peláez S, Estruch R, Arós F, Gómez-Gracia E, Fiol M, Santos-Lozano JM, Serra-Majem L, Bulló M, Toledo E, Barragán R, Fitó M, Gea A, Salas-Salvadó J; PREDIMED Study Investigators. Dietary fat intake and risk of cardiovascular disease and all-cause mortality in a population at high risk of cardiovascular disease. Am J Clin Nutr. 2015 Dec; 102(6):1563-73. PMID: 26561617.
Awarded by The Lifestile and Cardiometabolic Health Council of the The American Heart Association & The American Stroke Association.