Universitat Rovira i Virgili

Etiquetatge frontal: NUTRI-SCORE - Introducción

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INTRODUCCIÓN
Introducció
Introduction



El Nutri-Score es el sistema de etiquetado frontal de alimentos con el objetivo de orientar mejor en las decisiones saludables de compra de los consumidores. Este sistema se basa en la atribución de puntos en función de la composición nutricional por 100 g o 100 ml del producto. Consiste en una escala de cinco colores que van del verde (mejor calidad nutricional) en rojo. Estos cinco colores están asociados a cinco letras (A, B, C, D y E) que hacen que el código sea más sencillo de leer.


El Nutri-Score és el sistema d'etiquetatge frontal d'aliments amb l'objectiu d'orientar millor en les decisions saludables de compra dels consumidors.
Aquest sistema es basa en l'atribució de punts en funció de la composició nutricional per 100 g o 100 ml del producte. Consisteix en una escala de cinc colors que van del verd (millor qualitat nutricional) al vermell. Aquests cinc colors estan associats a cinc lletres (A, B, C, D i E) que fan que el codi sigui més senzill de llegir.



Los productos se sitúan en un color u otro, dependiendo de la puntuación final que obtengan siguiendo un algoritmo que pondera del 0 al 10, por un lado las cantidades de los nutrientes considerados "desfavorables" o críticos desde el punto de vista nutricional en un alimento (kilocalorías, azúcares simples, ácidos grasos saturados y sodio), y por el otro lado, los nutrientes "favorables" (porcentaje de frutas, verduras, legumbres, frutos secos y el contenido de fibra y proteínas). El Nutri-Score ha sido recomendado oficialmente por las autoridades sanitarias de Francia, Alemania, Bélgica, Países Bajos, Luxemburgo y España. En España, algunas empresas de la industria alimentaria, ya la han empezado a incluir en el etiquetado de sus productos.


Els productes es situen en un color o un altre, depenent de la puntuació final que obtinguin seguint un algoritme que pondera del 0 al 10, per un costat les quantitats dels nutrients considerats "desfavorables" o crítics des del punt de vista nutricional en un aliment (kilocalories, sucres simples, àcids grassos saturats i sodi), i per l'altre costat, els nutrients "favorables" (percentatge de fruites, verdures, llegums, fruits secs i el contingut de fibra i proteïnes).
El Nutri-Score ha estat recomanat oficialment per les autoritats sanitàries de França, Alemanya, Bèlgica, Països Baixos, Luxemburg i Espanya. A Espanya, algunes empreses de la indústria alimentària, ja l'han començat a incloure en l'etiquetatge dels seus productes.